Metrostations in Charleroi gesloten, ziekenhuizen in prealarm

door
Belga
Leestijd 1 min.

Uit voorzorg zijn alle metrostations van de TEC in Charleroi tot nader order gesloten. Dat meldt de woordvoerder van de Waalse vervoersmaatschappij TEC. Veiligheidsagenten en TEC-controleurs stonden reizigers bij om hen te helpen bij het verlaten van de metrostations. Het hele busnet van de TEC Charleroi kent aanzienlijke storingen.

De ziekenhuizen in Charleroi, met name het Grand Hôpital de Charleroi (GHdC) en het intercommunale ISPPC, zijn standby in een staat van prealarm en houden zich klaar om slachtoffers van de aanslagen in Brussel te ontvangen. De ziekenhuizen werken normaal en hebben bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen. Het ISPPC heeft als versterking een ziekenwagen naar Nijvel uitgestuurd. Het GHdC heeft momenteel nog geen enkel slachtoffer opgenomen, maar de diensten staan klaar, aldus de communicatieverantwoordelijke.

In Luik zijn na de aanslagen in Brussel de veiligheidsmaatregelen versterkt in stations, commerciële centra en het justitiepaleis. De scholen en ziekenhuizen krijgen bijzondere aandacht, overeenkomstig de beslissingen van de Crisiscentrum.

De Naamse gouverneur Denis Mathen riep het provinciaal coördinatiecomité samen. Nadien zijn de 38 gemeenten op de hoogte gebracht over te nemen maatregelen, in overleg met het federale Crisiscomité. Alle grote samenkomsten en schooluitstappen in de provincie zijn geannuleerd. Ook het 'Feest van de Universiteit', een evenement dat vorig jaar 2.000 studenten lokte, is als teken van rouw met de slachtoffers en om veiligheidsredenen geschrapt. De ziekenhuizen zijn in prealarm geplaatst.

bron: Belga