Michael Jackson-fanclubs slepen beschuldigers uit 'Leaving Neverland' voor de rechter

Drie Michael Jackson-fanclubs hebben James Safechuck en Wade Robson voor de rechter gesleept.  In de documentaire 'Leaving Neverland' beschuldigden de twee mannen Jackson van misbruik en dat vinden de fanclubs dus crimineel.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

 

Met de beschuldigingen zou het beeld van de overleden zanger aangetast zijn. Donderdag vindt volgens het Franse persagentschap AFP een hoorzitting plaats in het Franse Orléans.

 

Het bezoedelen van de nagedachtenis van een overledene is strafbaar in Frankrijk, vandaar dat de fanclubs daar naar de rechter stappen. Advocaat Emmanuel Ludot noemt de beschuldigingen van Safechuck en Robson "buitengewoon ernstig", en hij spreekt van "onvervalst lynchen". De drie clubs willen een symbolische schadevergoeding van elk één euro.

Niet aan hun proefstuk toe

Ludot wist eerder met succes erkenning te krijgen voor vijf fans die zeiden dat ze emotionele schade hebben geleden door de dood van de King of Pop. Dokter Conrad Murray, die Jackson een fatale dosis propofol toediende, was toen de gedaagde.

In 'Leaving Neverland' beschuldigen Safechuck en Robson de King of Pop hen als kind te hebben misbruikt. De film deed flink wat stof opwaaien en zorgde voor een tijdelijke ban op verschillende radiozenders. De familie van Jackson bleef pal achter 'Wacko Jacko' staan, en noemde de film onwaar.