Michy Batshuayi out met blessure aan spronggewricht, WK nog haalbaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dortmund-aanvaller Michy Batshuayi heeft gisteren tijdens de Revierderby in en tegen Schalke 04 (2-0) op de dertigste speeldag van de Bundesliga een blessure aan het spronggewricht van de linkerenkel opgelopen en is daardoor waarschijnlijk out voor de rest van het seizoen bij de Borussen. "Deelname aan het WK in Rusland met de Rode Duivels behoort dan weer wel nog tot de mogelijkheden", zo maakte de club vandaag bekend. Ook Batshuayi reageerde via Twitter. "Dit is natuurlijk geen goed nieuws: mijn seizoen is waarschijnlijk voorbij en dus zal ik Dortmund niets kunnen terugschenken voor het vertrouwen dat ze mij gegeven hebben. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde die ik sinds gisteren ontvangen heb. Ik wens mijn ploegmaats het beste toe in het slot van de competitie en hoop jullie snel terug te zien", aldus de van Chelsea gehuurde aanvaller.

De 24-jarige Batshuayi viel gisteren in de slotminuten geblesseerd uit na een tackle van Benjamin Stambouli en moest op een draagberrie afgevoerd worden. De Rode Duivel verliet het stadion op krukken en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Eerst werd gevreesd voor een enkelbreuk, uiteindelijk bleek het spronggewricht geraakt te zijn.

Batsman is zo dus twijfelachtig voor het WK, dat op 14 juni afgetrapt wordt. Onder Roberto Martinez is de 24-jarige spits uitgegroeid tot een belangrijke pion, als vaste invaller voor eerste spits Romelu Lukaku of in geval van nood als tweede aanvaller naast de topschutter van Manchester United.

bron: Belga