Microsoft ontwikkelt robot die blikje drinken kan opendoen

Een receptionist die nooit te laat is? Microsoft heeft er een voor je in de aanbieding. Of beter: ze hebben er een voor je ontwikkeld. De receptiebot blijkt echter ook goed in een een paar andere klusjes.
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

De receptionistenassistent is namelijk ook een handige harry als het gaat om drinken uit de koelkast te halen en blikjes te openen. Ideaal dus ook om in huis te hebben als jij eens languit op de bank wil zitten.

RAR

Met de Receptionist Assistant Robot wil Microsoft laten zien dat veel makkelijke taken van bijvoorbeeld een receptionist overgenomen kunnen worden door een robot. Dit zonder dat de receptionist de leiding verliest of wordt vervangen. De robot zou vooral handig zijn voor het brengen van objecten van de ene naar de andere plaats in het gebouw.

In de demonstratie van Microsoft is echter ook te zien dat de robot een koelkast openmaakt en er een blikje frisdrank uit pakt. De software in de robot schat via simulaties in wat het effect van een bepaalde beweging zal zijn en als een beweging naar zijn smaak is, stuurt hij die door naar de robot. Het werkt eigenlijk net als je eigen hersenen die bepalen wat je armen doen.

Lange termijn 

Het enige nadeel is dat er op dit moment bij Microsoft niet gewerkt wordt aan producten die snel op de markt moeten verschijnen. De robot verschijnt dus nog niet onmiddellijk op de werkvloer. Voorlopig zal je dus nog even zelf je drankje uit de koelkast moeten halen.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight