Minder kinderen lopen verloren aan de kust... dankzij bubbels

In vergelijking met vorig jaar zijn in juli 2020 aan de kust opnieuw minder kinderen verloren gelopen. Wellicht is dat te danken aan het feit dat kinderen dichter bij hun ouders blijven dankzij de coronabubbels, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Ook de spreiding van badgasten over de stranden zorgde voor minder verloren gelopen kinderen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Door de verhalen over drukke straten en stranden en de verschillende opstootjes zou je het misschien niet zeggen, maar de coronamaatregelen hebben ook een positief effect op de vele mensen aan de Belgische kust. Zo werden er afgelopen maand opvallend minder meldingen gedaan van verloren gelopen kinderen, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). In juli 2020 liepen 389 kinderen verloren aan zee. Vorig jaar waren dat er nog 560. In 2017 waren dat er 1.100 er en in 2016 liepen in de eerste maand van de zomervakantie 411 kinderen verloren.

Weer helpt een handje

Het IKWV haalt verschillende redenen aan voor de daling. Zo zorgde het minder goede strandweer tijdens de eerste weken van juli voor minder drukte. Maar ook de coronamaatregelen, zoals het spreiden van toeristen over de verschillende stranden, hadden invloed op het aantal verloren gelopen kinderen.

"We merken dat het in de gemeenten waar het andere jaren continu alle hens aan dek is, een pak rustiger lijkt te zijn. Daarentegen zien we dat de normaal 'kalme' gemeenten nu geconfronteerd worden met iets meer verloren gelopen kinderen. Maar ook daar blijven de aantallen in elk geval erg laag", aldus de IKWV. Ook lijken badgasten een pak voorzichtiger geworden op het strand en blijven kinderen dichter bij hun ouders dankzij de bubbels.