Minder vlees op je bord? Dan is DIT de oplossing

Flexitarisme blijft in België aan populariteit winnen. Veel Belgen zijn namelijk op zoek naar alternatieve eiwitbronnen om hun dagelijkse vleesconsumptie te verminderen. Om aan die behoefte tegemoet te komen, lanceert het merk 'Meat the Champion' zijn allereerste hybride gamma in België: vleesproducten die voor 50% uit plantaardige bestanddelen bestaan.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De producten bieden de consument vleesproducten die voor 50% uit gehakt (rund-, varkens- of lamsvlees) bestaan, en voor 50% uit oesterzwammen. Met dit compromis richt het assortiment zich op mensen die hun consumptie van dierlijke producten willen inperken met behoud van de authentieke smaak en textuur van vlees.

"Meat the Champion biedt hamburgers en worsten aan die het beste van vlees en paddenstoelen combineren. We willen bijdragen aan de eiwittransitie door een gezond product aan te bieden, dat minder verzadigd vet en meer vezels bevat, en bovendien een kleinere CO2-voetafdruk heeft dan vlees," zegt Kristof Peeters, directeur van Equinox.

Oesterzwammen

Om tot een product te komen dat de nutritionele voordelen van ingrediënten van dierlijke en plantaardige oorsprong combineert, koos het Belgische bedrijf voor oesterzwammen. "De textuur van oesterzwammen is vergelijkbaar met die van vlees, ze vereisen geen hoogtechnologische bewerkingen en ze kunnen lokaal worden aangekocht", aldus Peeters.