Model ontdekt dat ze zwanger is... tijdens de bevalling

Een Australische vrouw wist niet wat ze meemaakte toen ze plots enorme buikkrampen kreeg. Ze had al die tijd niet door dat ze zwanger was en beviel van een dochtertje.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Erin Langmaid uit Melbourne had nog lang geen plannen om een kindje te krijgen. Ze was beschermd met de prikpil en de afgelopen negen maanden kreeg ze geen buikje en had ze evenmin last van ochtendmisselijkheid. Groot was haar verbazing dan ook toen ze onlangs zware buikkrampen kreeg en zich naar de badkamer repte. Daar beviel ze, na een bevalling van tien minuten, van een meisje: Isla.

Geschreeuw uit badkamer

Het 23-jarige model voor 'Neon Model Management' is erg blij met haar baby, maar begrijpt niet hoe ze zwanger kon zijn zonder het te beseffen. “Ik had het niet door omdat ik in elk kledingstuk pas. Het was heel vreemd”, vertelde ze aan 7 News.

Haar vriend Dan was op het moment van de feiten bij haar. Plots hoorde hij Erin schreeuwen uit de badkamer. “Ik hoorde haar schreeuwen en haastte me naar de badkamer. Ik had schrik dat er iets mis was met haar, maar toen ik de deur opende, zag ik dat ze aan het bevallen was”, klonk het.

De twee panikeerden toen ze zagen dat het kindje stopte met ademen en blauw uitsloeg. Dan belde meteen naar het ziekenhuis en de dokters vertelden hem wat hij moest doen om haar leven te redden. Dat lukte gelukkig.

Zwangerschapsontkenning

Wat Erin meemaakte, heet ‘zwangerschapsontkenning'. “Om een nog onbekende reden slaagt het lichaam erin om de zwangerschap te verdoezelen. De toekomstige moeder is zich er gewoon niet van bewust dat ze zwanger is. We weten niet welk mechanisme aan de basis van dit verschijnsel ligt, maar het psychologische heeft een rechtstreekse invloed op het lichamelijke: de baby gaat bijvoorbeeld anders liggen in de buik, zodat die niet dikker kan worden”, legt perinataal psycholoog Marie Kirsch uit op Gyn&co.be.

Rots

De kersverse ouders deelden een foto met hun kleintje op Instagram. “Onze zwaarste week ooit. Jij bent mijn rots. En nu ook die van Isla”, schreef Erin erbij.