Moeder krijgt eredoctoraat voor buitengewone steun aan verlamde zoon

Een Amerikaanse moeder heeft een erediploma gekregen omdat ze haar aan zijn rolstoel gekluisterde zoon elke dag naar elk college bracht. Ze maakte ook van elke les aantekeningen voor hem.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

Marty viel in 2012 van de trap en liep daarbij een dwarslaesie op, waardoor hij in een rolstoel belandde. Hij had al een bachelor van de University of California, maar na zijn ongeval zocht hij opnieuw naar de zin van zijn leven. "Ik had de mentale uitdaging nodig en wilde mezelf bijscholen", vertelt hij op de website van de school. Zo begon hij aan de Master of Business Administration aan de Chapman University.

Verhuis

Daarbij werd hij dag na dag bijgestaan door zijn moeder Judy, een gepensioneerde lerares. Ze verhuisde speciaal van Florida naar Zuid-Californië om haar zoon naar elke les te kunnen brengen en nota's voor hem te maken.

Toen Marty zijn diploma kreeg, werd ook zijn moeder naar voren geroepen. Ze kreeg een staande ovatie toen ze bij de uitreiking een eredoctoraat kreeg. Het was Marty's idee en manier om aan zijn moeder zijn dankbaarheid te tonen. "Ik ben een geek, ik hou ervan naar school te gaan. Ik ga niet liegen, ik heb van elke minuut genoten", klonk de vrouw emotioneel.

Judy O'Connor received honorary degree alongside son Marty O'Connor (MBA '17) after accident left him quadriplegic https://t.co/edRCwD3TXX pic.twitter.com/HUnwFSniK7

— Chapman University (@ChapmanU) May 24, 2017