Moedig Club blijft alweer achter met lege handen

Club Brugge is nog altijd puntenloos in de Champions League. Op de derde speeldag had de landskampioen lang uitzicht op een gelijkspel tegen de Portugese topclub Porto, maar in de slotminuten liep het alsnog mis: 1-2.
Maarten

Na de povere prestaties in de eerste twee groepswedstrijden besloot Michel Preud'homme om het tegen Porto over een andere boeg te gooien. De Brugse trainer stuurde een driemansdefensie (Poulain, Denswil, Simons) het veld op, met Van Rhijn en Limbombe op de flanken van een versterkt middenveld. Die aanpak loonde want vanaf de aftrap zette Club hoog druk op de helft van de Portugezen, wat al snel kansjes opleverde. Zo werd Casillas een eerste keer op de proef gesteld door Vossen en moest de Spaanse doelman zich reppen op een afgeweken vrije trap van Van Rhijn.

Vossen opent de score

Nog voor het kwartier kon het Jan Breydelstadion een eerste keer echt ontploffen na een knappe aanval van de thuisploeg, in de rebound koelbloedig afgewerkt door Vossen. Meteen het eerste doelpunt van Club Brugge in deze campagne en het eerste in de Champions League in bijna elf jaar. Naarmate de eerste helft vorderde, herstelde Porto zich gaandeweg van de vroege tegengoal en moest Butelle een paar keer attent zijn, al bleven levensgrote kansen voor de bezoekers uit.

Layun maakt gelijk

Na de pauze ging Club aanvankelijk op zijn elan door. Al na vijf minuten had Vormer de 2-0 aan de voet, maar zijn schot scheerde de verkeerde kant van de paal. Op het uur greep Porto-trainer Nuno in met een dubbele wissel. Brahimi en Corono kregen hun kans, terwijl Depoitre de hele wedstrijd vanop de bank toekeek. De bezoekers begonnen aan te dringen, wat gevaar opleverde via Brahimi en Otavio, die in één tijd net voorlangs schoot. Halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker dan toch via de Mexicaanse verdediger Layun, die een tegenaanval fraai afwerkte met een ferme knal.

Koude douche

In het slotkwartier beperkte Club zich tot het verdedigen van het gelijkspel. Dat leek ook te lukken, tot Claudemir in de toegevoegde tijd een strafschop veroorzaakte. André Silva liet de wenkende kans niet liggen en zo blijft blauw-zwart opnieuw met lege handen achter.