Mohamed Bouhlel, de man achter het stuur van de vrachtwagen

De verantwoordelijke voor de terroristische aanslag in het centrum van het Franse Nice is bekend. Het gaat om Mohamed Bouhlel, een 31-jarige man met Franse en Tunesische roots.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Gisterenavond omstreeks 23u reed een vrachtwagen in op de mensenmassa die op de Promenade des Anglais naar het vuurwerk ter ere van de Franse nationale feestdag kwam kijken. Momenteel staat vast dat er al zeker 84 dodelijke slachtoffers te betreuren vallen. Een hondertal mensen werd gewond afgevoerd, 14 van hen in kritieke toestand. De chauffeur van de vrachtwagen werd door de politie doodgeschoten.

De dader werd geïdentificeerd als Mohamed Bouhlel, een 31-jarige man, die in Nice woonde en zowel de Franse als de Tunesische nationaliteit had. Zijn identiteitspapieren werden in het voertuig gevonden, maar de formele identificatie gebeurde via vingerafdrukken.

De Franse media berichten dat Bouhlel getrouwd was en drie kinderen had. Hij werkte als chauffeur en huurde de vrachtwagen enkele uren voor de aanslag. Bouhlel is in België niet bekend bij de politiediensten, maar heeft in Frankrijk al wel enkele zaken op zijn kerfstok staan. Hij was onder ander betrokken bij feiten van drugs, verboden wapenhandel en huiselijk geweld. Niets wees op een link met een terrorristische organisatie.

Over de motieven van Bouhlel is nog niets bekend. Veel vingers wijzen in de richting van Islamistisch Staat (IS), maar dat is nog niet bevestigd.

Foto News Executive

News

meer News