Mona Lisa speelt gastvrouw voor een nacht

De beroemde Mona Lisa van Da Vinci is een geheimzinnige dame. Al jarenlang vormt ze het onderwerp van discussie. Wie was ze? Wat heeft haar geheimzinnige glimlach te betekenen? Waarom lijken haar ogen je overal te volgen? Wie graag wat meer over de dame in kwestie te weten wil komen, maakt nu kans op een overnachting in haar bijzijn.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

De glazen piramides aan het Louvre in Parijs bestaan dertig jaar en dat moet gevierd worden. In samenwerking met Airbnb wordt het museum daarom op 30 april daarom voor een nacht omgetoverd tot hotel. Iedereen kan zich nog tot 12 april kandidaat stellen en de gelukkige winnaar mag zich voor een nacht koning of koningin van het Louvre wanen. Net zoals Barack Obama en Beyonce krijg je een privérondleiding door het museum en bovendien staat je nog heel wat meer bijzonders te wachten.

Aperitieven met Mona Lisa

Win je de wedstrijd, dan krijg je de kans om in je eigen piramide onder de beroemde glazen piramide te slapen. Een kunsthistoricus leidt je die avond langs enkele van de artistieke hoogtepunten van het museum. Daarna geniet je van een aperitief in het gezelschap van de dame van het Louvre: de Mona Lisa. Dineren doe je dan weer met de Venus van Milo en in de Napoleon suites word je getrakteerd op een concert.

Ben jij een groot kunstliefhebber en wil je graag een nachtje onder het dak van Mona Lisa slapen? Stel je dan nog tot en met 12 april kandidaat!

[gallery size="large" td_select_gallery_slide="slide" ids="905670,905669,905671,905672"]