Mysterieus eiland in Middellandse Zee opent deuren voor toeristen

Het verlaten eiland Sazan is gelegen voor de kust van Albanië. Het was vroeger een versterkte militaire basis vol geheime tunnels en bunkers. Vanaf deze zomer kan ook het publiek het mysterieuze eiland bezoeken.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

Het eiland kent een woelige geschiedenis. Zo eigende Italië zich Sazan toe tussen 1920 en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarna had het communistische regime van Albanië de macht over het eiland. De tunnels en bunkers werden toen gebouwd om een mogelijke westerse invasie af te weren.

Trekpleister

In de verlaten ruïnes vind je nog oude bedden, stoelen, keukenspullen en schoolbanken terug. Touroperators maakten de overheid bewust van het potentieel van Sazan. Met zijn ruïnes en vele andere troeven zou het wel eens dé trekpleister van de zomer kunnen worden. Volgens het ministerie van Defensie zal het subtropische eiland, nu nog beschermd door twee soldaten, vanaf volgende maand tot oktober de deuren openen voor toeristen.

A post shared by Kathy Dragon (@kathydragon) on

News

meer News

Spotlight

Waarom vinden we zonnecrème smeren niet leuk?

Nu het weer lente is en de zon meer en meer tevoorschijn komt, staan we vaker stil bij de risico’s van uv-stralen zoals huidkanker, huidverbranding en huidveroudering. En hoewel de meeste Belgen zich hiervan bewust zijn, laat ons gebruik van zonnecrème om deze risico’s te verminderen te wensen over.

meer Spotlight