Na drie jaar is Destiny terug met nieuwe game

Destiny is terug. Drie jaar na het eerste deel is de game, ontwikkeld door Bungie en uitgegeven door Activision, terug met een spannend vervolg. Deze keer kunnen ook pc-gamers ervan profiteren.
door
Matthias
Leestijd 3 min.

In het begin van het schooljaar van 2014 lanceerde Activision (de uitgever van Call of Duty) een nieuwe licentie: Destiny. De game, met elementen van een RPG, een FPS en een multiplayergame, is er uiteindelijk in geslaagd om een groot aantal fans te bereiken, voornamelijk dankzij talloze updates en uitbreidingen. Drie jaar later verbetert Destiny 2 de gebreken van zijn voorganger en richt het spel zich tot een nieuwe spelersgemeenschap: de pc-gamers. Voor gamers met een PS4 of Xbox One is het avontuur al begonnen. Pc-gamers zullen nog tot 24 oktober geduld moeten oefenen.

"Wow"

Net als in het eerste deel start het avontuur met de creatie van je personage. Je kiest je geslacht, je klasse (Titan, Hunter of Warlock) en je uiterlijk. Als Guardian is het je enige taak om de mensheid te redden van de ondergang. Nieuwe spelers hoeven zich geen zorgen te maken: het is niet nodig om het eerste deel gespeeld te hebben om het verhaal te begrijpen. Je wordt snel ondergedompeld in de futuristische omgeving van Destiny 2.

Het eerste wat je uitroept zodra je de controller vasthebt, is "wow"! Visueel komt Destiny 2 al zijn beloftes na. De game is prachtig. Wat de gameplay betreft, blijven de elementen van het eerste deel behouden. De game wordt voorgesteld als een first person shooter maar bevat veel elementen van een role playing game. Zo moet je bijvoorbeeld de vaardigheden van je personage verbeteren, je uitrusting verbeteren op basis van de voorwerpen die je opraapt of vindt, of de juiste keuze maken tussen kinetische en energetische wapens, afhankelijk van de vijand.

Single- of multiplayer

Je strijd tegen het Rode Legioen brengt je op verschillende planeten van het zonnestelsel. Je start op de verwoeste aarde, maar vertrekt al snel op verkenning naar Titan, een maan van Saturnus en Io, een maan van Jupiter. De game geeft je veel vrijheid bij de missies. De speler kan het hoofdavontuur volgen, blijven stilstaan bij de secundaire missies of op verkenning gaan op zoek naar een buitkoffer. Die goed verstopte en meestal goed bewaakte koffers kunnen nieuwe wapens en uitrustingen ontgrendelen.

Destiny 2 kan je helemaal alleen spelen. Heb je echter vrienden die de game ook hebben, dan kan je hen online terugvinden en het avontuur samen met hen beleven. Maar ook als je alleen speelt, ontmoet je andere spelers. Je kan hen negeren of naar hen toestappen om een deel van het avontuur samen te spelen.

Destiny 2, dat veel beter ontwikkeld is dan het eerste deel, heeft ons overtuigd. Dit vervolg biedt een gevarieerd en boeiend avontuur. De missies zijn lang en zodra je vertrokken bent, is het moeilijk om te stoppen. Reken op een vijftiental uren om de strijd af te ronden. Maar ook daarna heeft Destiny nog heel wat ontdekkingen in petto en is er nog van alles te doen, vooral in de miltiplayermodus. Kortom, een mooie verrassing.

(tw)