"Na mijn voetoperatie achtte ik dit onmogelijk", zegt grandslamkampioene Stephens

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sloane Stephens schreef gisteren haar naam bij op de rijke erelijst van de US Open. Nadat de Amerikaanse begin dit jaar aan de voet werd geopereerd en lang out was, beëindigde ze het seizoen zo met een onverhoopte triomf.

"Dit is ongelofelijk. Op 23 januari lag ik op de operatietafel. Als iemand me had verteld dat ik de US Open zou winnen, dan zou ik gezegd hebben dat het onmogelijk was", reageerde ze na haar vlotte winst in de finale tegen landgenote en goeie vriendin Madison Keys (6-3, 6-0).

Stephens maakte na de operatie een vrije val van meer dan 900 plaatsen op de ranking, maar was sinds augustus bezig aan een remonte. Ze begon de US Open als nummer 83 en staat maandag zeventiende op de wereldranking.

"Het is zo'n avontuur geweest sinds mijn comeback. Ik zou het op geen andere manier hebben willen doen", legde ze uit. "Ik heb keihard gewerkt en ik wist dat het vruchten zou afwerpen. De laatste vijf, zes weken is dat ook gebleken", verwees ze naar haar halve finales in Toronto en Cincinnati.

Met Madison Keys trof Stephens in de finale van de US Open een van haar beste vriendinnen in het circuit. "Ik zou hier vandaag tegen niemand anders hebben willen spelen", zei de 24-jarige Stephens. "Dit is een speciaal moment voor ons allebei. Hier vandaag met haar staan, het is ongelofelijk. Dat is echte vriendschap."

Madison Keys kon in de finale geen vuist maken. "Ik heb vandaag niet mijn beste tennis gespeeld", erkende het nummer 16 van de wereld. "Uiteraard ben ik ontgoocheld. Maar als ik toch moest verliezen, dan ben ik blij dat het tegen Sloane is. Ze is een van mijn favoriete personen."

bron: Belga