Naakt of niet? Zo verschijnen we het liefst op het strand

Kiezen we op een strand voor monokini of dragen we liever een badpak? En gaan we actief op zoek naar een vakantieliefde of lezen we liever een boek? De online reiswebsite Expedia zocht het uit.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Expedia nam het consultancybureau Lonergan Research in de arm voor het onderzoek. In totaal werden 15.363 mensen uit 17 landen ondervraagd. Met name inwoners uit de VS, Canada, Mexico, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, België, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea, India en Thailand werden op de rooster gelegd.

Belgen zijn geen casanova's

Het meest opvallende weetje is dat Belgische strandgangers niet zitten te wachten op romantiek. Amper 5% geeft aan dat ze tijdens hun vakantie graag flirten. Van alle onderzochte mensen zijn onze landgenoten het minst geneigd om de casanova uit te hangen.

Ook op andere vlakken komen de Belgen redelijk preuts uit de bus. Samen met de Japanners en Nieuw-Zeelanders voelen we ons het minst geroepen om te gaan zwemmen in het adamskostuum. Zo'n 10% van onze landgenoten ziet een vrijpartij op het strand zitten, wederom een van de laagste percentages ter wereld.

Rust

Wat we dan wel graag doen op een strand? Onze favoriete bezigheden zijn boeken lezen, de zonsondergang bewonderen en naar mensen kijken. "Duidelijk is dat de Belgen graag de rust opzoeken tijdens hun reis", besluit Rene Nieuwmans, Hoofd Commercie Centraal-Europa.

In vergelijking met mensen uit andere landen, gedragen we ons niet ijdel. "Belgische mannen en vrouwen besteden de minste tijd aan het werken aan een beach-ready lichaam", bevestigt Nieuwmans.

Frustraties

De rust waar we zo naarstig naar op zoek zijn, wordt wel eens verstoord. Uit het rapport blijkt dat 80% zich groen en geel ergert aan luide muziek en mensen die met zand gooien. Rommelige toeristen die vuilnis achterhaalt is dan ook verkozen tot de irritantste strandganger.