Naakte man verjaagt inbrekers met een stofzuiger

Een 65-jarige man heeft een stel inbrekers de schrik van hun leven bezorgd. De Nederlander betrapte de dieven in zijn living toen hij op het punt stond om onder de douche te kruipen. Zodra hij de mannen zag, greep hij prompt zijn stofzuiger om de boeven zijn huis uit te jagen. “Ik had geen tijd om een T-shirt aan te trekken”, verklaart hij achteraf.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Het hele verhaal dateert van donderdagavond. De kranige bejaarde kroop vroeger onder de wol omdat hij zich niet al te best voelde. Rond 4u 's nachts schrok hij badend in het zweet wakker, waarop hij besloot om een douchte te nemen.

Maar wanneer hij op het punt staat om de douche in te springen, klinkt er gestommel. Zijn hond begint te blaffen bij de achterdeur, waar een hoop kabaal klinkt. De Nederlander loopt in z'n nakie de gang in, waarop hij zich een hoedje schrikt. Maar liefst drie wildvreemde mannen zijn binnengedrongen in zijn huis met behulp van een schroevendraaier.

Gevecht

“Ik riep nog dat ze weg moesten gaan”, verklaart de bewoner. “Maar ze leken niet van zin om me te gehoorzamen. Daarom pakte ik de metalen voet van een stofzuiger die in de gang stond en sloeg daarmee in op de mannen. Ik slaagde erin om een inbreker op zijn hoofd te slaan, de andere tikte ik licht tegen zijn hand. En dan hadden ze nog geluk dat mijn hond aan de riem was”.

De inbrekers lieten zich echter niet zomaar kisten. Zo probeerde één van hen terug te slaan met een schroevendraaier, maar hij slaagde er niet in om zijn doel te raken. Momenteel is het drietal nog altijd op vrije voeten.