Natuurlijk glijmiddel om alles vlot te laten verlopen

Tijdens een vrijpartij is glijmiddel soms onontbeerlijk om alles vlotjes te laten verlopen. Je moet de natuur zo nu en dan gewoon een handje helpen. Er zijn heel wat soorten glijmiddel op de markt, maar wat als je geen chemische dingen in (de buurt van) je intieme delen wil smeren? Gelukkig zijn er twee natuurlijke middeltjes die net zo goed werken.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Kokosolie

Kokosolie komt niet alleen in de keuken van pas; ook in de slaapkamer is dit middeltje meer dan handig. Heel wat vrouwen gebruiken de olie om hun vagina te hydrateren. Daarnaast is het glibberig, schimmelwerend en goedkoop. Ideaal dus om als glijmiddel te gebruiken. Professor en gynaecologe Stacey Tessler Lindau van de University of Chicago geeft een woordje uitleg aan de website Refinery29: "Er bestaan heel wat betrouwbare glijmiddelen in de winkel, maar kokosolie werkt net zo goed om de wrijving tegen te gaan en de intieme delen te hydrateren." Kies idealiter voor olie van eerste persing en van biologische oorsprong. Opgelet: niet gebruiken in combinatie met latex (condooms).

Aloë vera

Niet zo gek van de kokosgeur? Dan kan je volgens het magazine Glamour Paris ook voor pure aloë vera-gel kiezen. Die kan je wel gewoon in combinatie met een condoom gebruiken en gaat kleine kwaaltjes tegen. Let goed op de ingrediëntenlijst: het is belangrijk dat het om het pure product gaat.