NBA - Toronto staat op een zege van allereerste titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Toronto Raptors hebben hun allereerste NBA-titel binnen handbereik. Het Canadese team won vrijdagavond met 92-105 bij de Golden State Warriors en leidt daardoor in de finale met 3-1. Maandagavond kunnen de Raptors het voor eigen publiek afmaken.

Kawhi Leonard was met 36 punten en 12 rebounds dé sterkhouder bij de bezoekers. Ook Serge Ibaka (20 punten) en Pascal Siakam (19 punten) vonden vlot de weg naar de korf.

Titelverdediger Golden State kon in het vierde finaleduel opnieuw op Klay Thompson rekenen. Die maakte 28 punten, een meer dan Stephen Curry. De vedette van de Warriors scoorde woensdag nog 47 punten maar miste vrijdag vooral veel driepunters. Slechts twee op negen pogingen gingen binnen.

Maandagavond staat in de Scotiabank Arena van Toronto de vijfde ontmoeting tussen de Raptors en de Warriors op het programma. Bij een zege van de thuisploeg is Toronto voor het eerst kampioen. Golden State moet de volgende drie matchen winnen om zijn derde titel op rij te veroveren, de zevende uit de clubgeschiedenis.

bron: Belga