Nederlander Coldenhoff wint GP van Italië, kersverse wereldkampioen Gajser eindigt als 3e

door
Belga
Leestijd 2 min.

Glenn Coldenhoff (KTM) heeft de Grote Prijs van Italië in de MXGP-klasse, de vijftiende van achttien WK-manches, op zijn naam geschreven. De Nederlander kende een topdag en won beide reeksen. De Sloveen Tim Gajser (Honda) kroonde zich na de eerste reeks tot wereldkampioen. Coldenhoff sprokkelt de volle vijftig punten en houdt de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha/42 ptn) achter zich. Gajser (38 ptn) moest tevreden zijn met de derde stek, samen met de Fransman Gautier Paulin (Yamaha). Kevin Strijbos (Yamaha/19 ptn) en Jeremy Van Horebeek (Honda/18 ptn) finishten respectievelijk als twaalfde en dertiende.

In de WK-stand telt Gajser 664 punten. De Sloveen houdt Seewer (481 ptn) achter zich, die met nog 150 te winnen punten de Honda-piloot niet meer kan bijbenen. Gajser ging in 2015 met de wereldtitel in de MX2-klasse aan de haal. Het jaar nadien stak hij voor het eerst de eindzege in de MXGP op zak.

Coldenhoff (399 ptn) stijgt na zijn winst naar plaats vijf. Van Horebeek (347 ptn) moet tevreden zijn met plaats tien, Strijbos (89 ptn) is 21e.

In de MX2 was de Spaanse WK-leider Jorge Prado (KTM) alweer oppermachtig, met winst in beide reeksen. Prado pakt de volle vijftig punten, voor de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna/44 ptn) en de Fransman Maxime Renaux (Yamaha/38 ptn). Jago Geerts (Yamaha/34 ptn) eindigde als vierde, Cyril Genot (KTM) als 25e en Brent Van doninck (Honda) als 33e.

In de WK-stand heeft Prado de eindzege bijna beet. Met nog drie manches en 150 punten te winnen heeft de Spanjaard (694 ptn) een geruststellende voorsprong van 130 punten op Olsen (564 ptn). Geerts (447 ptn) volgt als derde. Van doninck (165 ptn) is zestiende, Genot (23 ptn) 33e

De volgende GP staat volgend weekend in Zweden op de planning. Nadien volgen nog manches in Turkije en China.

bron: Belga