Nederlandse jongeren in Lloret de Mar: "Hier mag je nog steeds met iedereen tongzoenen" (video)

Sinds maandag geldt code oranje in Barcelona, maar in Lloret de Mar (voorlopig) nog niet. Daar worden wel maatregelen genomen, al worden die niet altijd opgevolgd, en al zeker niet als er alcohol aan te pas komt.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Journaliste Marouscha van de Groep trok naar de populaire badplaats Lloret de Mar om te kijken hoe er omgegaan wordt met de coronamaatregelen. “Je merkt dat de politie meer een oogje in het zeil houdt. In de kroegen en clubs moeten klanten met hun vrienden op een soort vierkantje aan een tafel staan, maar je mag wel met iedereen communiceren. Je mag gewoon met je buurman tongen, maar je moet wel een mondmasker opzetten als je naar hem toe gaat”, vertelt ze in een video van Telegraaf.

Boetes

De belangrijkste maatregel is het dragen van een mondmasker. “Iedereen draagt er een, ook op straat. Enkel bij het drinken of tijdens het zonnen hoef je er geen aan te doen. Als je er geen draagt op plaatsen waar dat wél moet, kan je een boete krijgen. Die bedraagt enkele honderden euro's en als je meerdere keren in de fout gaat, kan dat bedrag oplopen tot duizenden euro's”, klinkt het.

Alcohol

Feesten kan er nog, al is dat beperkter dan vroeger. “Sommige uitgaansgelegenheden sluiten helemaal, andere doen de deuren vroeger dicht, om 3 uur in plaats van 6 uur”, aldus van de Groep.

Enkele Nederlandse jongeren die er op vakantie zijn, zagen dat het er vrijdag nog stevig aan toeging. “In het begin werd er nog rekening gehouden met de maatregelen, maar van zodra de alcohol begon te werken, liep iedereen door elkaar”, vertellen ze.

Geen afstand tussen vrienden

Ze verblijven nu vooral in hun huurhuis, waar ze zoveel mogelijk proberen te genieten. “Niemand houdt in het huis anderhalve meter afstand, maar ja, we zitten al een week samen en we willen ons uiteraard gewoon amuseren met elkaar”, besluiten ze.