Netflix en woef: huisdieren zijn het beste gezelschap om een serie te bingewatchen

De viervoeter is een volwaardig deel van het gezin. We staan er mee op, we eten samen en we kijken er blijkbaar ook televisie mee. Uit een onderzoek van streamingdienst Netflix bleek 58% van de ondervraagden het liefst te bingewatchen met zijn of haar huisdier. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Een kat, hond of ander soort huisdier is eigenlijk de beste partner om een serie mee te bingewatchen. Niemand die een spannend plot kan verraden, geen discussies over wie de baas is van de afstandsbediening en of er wel of niet snacks aan te pas komen. Netflix vond deze informatie zo interessant dat ze er een studie aan wijdden. Daaruit bleek dat 74% van de ondervraagden ooit al eens een serie had gekeken met zijn of haar maatje.

Hindernissen 

Nog een paar andere leuke feitjes uit de studie. Maar liefst 22% gaf aan dat ze tijdens een show een gesprek aanknoopten met kater Oscar of hond Leo. Toch is de partnerkeuze niet helemaal zonder hindernissen. Een derde van de ondervraagden had zich al eens moeten verplaatsen naar een andere zetel omdat het dier van dienst zijn of haar plaats inpikte. We doen ook veel om onze geliefde viervoeters te pleasen. 22% van de Netflix-kijkers gaven koekjes zodat het beestje langer in de zetel zou zitten en 12% van de ondervraagden zetten het televisietoestel zelfs helemaal uit als ze dachten dat hij of zij de serie niet zo tof vond.

Favorieten 

Shows als Narcos en The Crown scoren vooral bij hondeneigenaars. Katteneigenaars zijn misschien iets raadselachtiger en gaan sneller een sciencefictionserie uitkiezen. Tot slot: De Netflix-serie die iedereen verbindt is... 'Stranger Things'.