Netflix haalt heel wat klanten binnen dankzij deze series

Onlinevideodienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal meer nieuwe klanten binnengehaald. Vooral de lancering van nieuwe seizoenen van successeries als 'Stranger Things' en '13 Reasons Why' zorgden voor de kijkersaanwas. In totaal verwelkomde Netflix bijna 6,8 miljoen nieuwe abonnees.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Dat waren er meer dan de 6,7 miljoen waar kenners in doorsnee rekening mee hielden, maar minder dan de 7 miljoen waar Netflix zelf op mikte. Wel herpakte Netflix zich van een minder tweede kwartaal toen de aanwas van nieuwe klanten juist ver achterbleef bij de verwachtingen.

Concurrentie

Alles bij elkaar hebben meer dan 158 miljoen huishoudens een Netflix-abonnement. In de VS is enigszins sprake van verzadiging op de markt. Verder ziet Netflix de concurrentie op de markt voor streamingdiensten toenemen. Onder meer Disney, AT&T, Comcast en Apple azen op marktaandeel.

Grote winstcijfers

De omzet van Netflix steeg het voorbije kwartaal met 31 procent tot 5,2 miljard dollar. Daarnaast rapporteerde het bedrijf een nettowinst van 655 miljoen dollar, tegen 403 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

News

meer News