Nieuwe Assassin's Creed speelt zich af in Parijs

door
Roald
Leestijd 1 min.

Kotaku meldt dat ze screenshots van een anonieme bron hebben ontvangen waaruit duidelijk blijkt dat Ubisoft de nieuwe Assassin's Creed zal laten afspelen in het Parijs van de 18de eeuw. Assassin's Creed: Unity zal het spel heten of is toch op zijn minst de codenaam voor de nieuwe episode van de AC-franchise. Op de screenshots kan u de Notre Dame, de Seine en andere Parijse monumenten zien en de foto's zijn zeer duidelijk van een vroege versie van het spel.

Fans van de reeks zullen blij zijn om te horen dat niet één maar twee games gepland zijn die later dit jaar zullen uitkomen. Unity zal verschijnen voor de nieuwe consoles Xbox One en PS4 terwijl Comet zal verschijnen op PS3 en Xbox 360. Vermoedelijk zullen beide versies uitkomen voor PC. Nintendofans zullen nog geduld moeten uitoefenen, want er is nog geen nieuws dat Unity of Comet ook op Wii U zal verschijnen.

Dit is geen officieel nieuws van Ubisoft, maar het komt voort uit webgesprekken en speculatie. Bovendien weten we dat AC: Black Flag de start was van een nieuwe verhaallijn en dat AC sinds 2009 elke herfst verschijnt. Daarnaast is er nog de email in Black Flag met een lijst met een aantal mogelijke historische plaatsen waarin de nieuwe game zich kan afspelen en de Franse Revolutie stond daar tussen. En vorig jaar bevestigde Ubisoft baas Yves Guillemot dat ze met drie Assassin's Creed games bezig waren.