Nieuwe dinosoort ontdekt in Argentinië

Spaanse en Argentijnse paleontologen hebben de overblijfselen ontdekt van een nieuwe dinosaurussoort. De gevonden dino leefde 110 miljoen jaar geleden in Argentinië, in de buurt van de Andes.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De soort kreeg de vlotte roepnaam ‘Lavocatisaurus agrioensis'. De ontdekking werd gepubliceerd in het gespecialiseerde tijdschrift Acta Palaeontologica Polonica en openbaar gemaakt door de National University of Matanza, in de buurt van Buenos Aires.

De ‘Lavocatisaurus agrioensis' was een herbivoor van twaalf meter lang die leefde in een woestijngebied. De plaats is bekend voor de paleontologische sites en olievelden.

Reconstructie

"We hebben de meeste botten van de schedel en een grote hoeveelheid tanden gevonden, waardoor we een zeer complete reconstructie konden uitvoeren", aldus José Luis Carballido, onderzoeker aan het museum voor paleontologie Egidio Feruglio in Trelew (Patagonië).

Andere botten van de nek, staart en rug zijn ook ontdekt. In de buurt van de volwassen ‘Lavocatisaurus agrioensis' hebben wetenschappers ook de resten van twee jongere exemplaren van zes tot zeven meter lang gevonden.

Zo moet de dino eruit hebben gezien / (c) News Beezer