Nieuwe rellen schrikken Brussel op

Op het Muntplein, in het centrum van Brussel, zijn woensdagnamiddag rellen uitgebroken. De politie werd bekogeld en auto's, straatmeubilair en de ramen van de bibliotheek Muntpunt werden beschadigd. De rust keerde weer omstreeks 18 uur en een dertigtal personen werd uiteindelijk opgepakt.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Volgens politiewoordvoerder Olivier Slosse ontstonden de rellen toen een ploeg van de Brusselse politie Vargasss92, een bekend figuur op Instagram en Snapchat, wou aanspreken. De 18-jarige Fransman had tot de bijeenkomst opgeroepen, omdat hij als socialemediafiguur een videoclip wou opnemen. «Dat is geëscaleerd», zegt de woordvoerder.

In zijn posts vroeg Vargasss92 op voorhand aan zijn fans wel om de kalmte te bewaren. De jongeman zelf werd uiteindelijk ook gearresteerd. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vindt het incident «onbegrijpelijk» en zijn partij pleit voor een samenscholingsverbod in Brussel.

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight