Nieuwe televisie lijkt wel een ingelijst kunstwerk

Een televisie is meestal een eerder afgrijselijk ding. Voor liefhebbers van design en een mooi interieur lanceert Samsung 'The Frame', een televisietoestel in de vorm van een kader met een kunstwerk of foto in. 
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

The Frame is een ontwerp dat je makkelijk aan de muur kan hangen. Daarbij valt het niet eens op dat het een televisietoestel is. Zo zijn de kabels en snoeren handig weggewerkt. Als het toestel uitstaat, kan je het laten veranderen in een kunstwerk naar keuze. Pure camouflage, dus.

Digitale kunstcollectie

Het kunstwerk kan je selecteren uit de digitale kunstcollectie van Samsung. Die bevat meer dan honderd kunstwerken van internationale artiesten. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om eigen foto's en afbeeldingen te tonen. Het is bovendien mogelijk om, tegen betaling, extra kunstwerken toe te voegen via 'The Frame's Art Store'.

Energiezuinige modus

The Frame bestaat in verschillende lijsten zoals walnoot, eik en wit. Daarenboven bevat het toestel een helderheids- en bewegingssensor. De helderheissensor past de warmte en helderheid van het licht aan terwijl de bewegingssensor waarneemt wanneer iemand in de kamer aanwezig is. Zo kan het toestel automatisch overschakelen naar een energiezuinige modus.

Prijzig

Jammer genoeg is de televisie niet zo goedkoop. Het gaat dan ook om hoogtechnologische kunst. Een Samsung The Frame kan je aanschaffen vanaf 2.399 euro (55 inch). De duurste variant kost 3.199 euro (65 inch).