Nike verkoopt hoofddoek voor sporters

In maart kondigde Nike al aan dat ze een islamitische hoofddoek om te sporten wilden ontwikkelen. Nu ligt het ontwerp ook daadwerkelijk in de rekken.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het is voor het eerst dat een kledingmerk een sporthijab op de markt brengt. Het initiatief werd op poten gezet na klachten van verschillende topatletes. Ze hadden aangekaart dat zo'n traditionele hoofddoek niet bepaald comfortabel zit. Schermkampioene Ibtihaj Muhammad ondervond ook moeite om de scheidsrechter te verstaan, omdat haar sluier nat werd van het zweet, en daardoor zwaar en stijf. Het nieuwere exemplaar is daarentegen veel zachter, lichter en bestaat in verschillende maten.

De hoofddoek staat online te koop voor 30 euro. Momenteel is hij alleen verkrijgbaar in het zwart, maar vanaf januari heb je de keuze tussen meerdere kleuren.

Foto Nike

News

meer News

Spotlight

Waarom vinden we zonnecrème smeren niet leuk?

Nu het weer lente is en de zon meer en meer tevoorschijn komt, staan we vaker stil bij de risico’s van uv-stralen zoals huidkanker, huidverbranding en huidveroudering. En hoewel de meeste Belgen zich hiervan bewust zijn, laat ons gebruik van zonnecrème om deze risico’s te verminderen te wensen over.

meer Spotlight