NMBS legt extra treinen in naar zonnige kust

Door het goede weer van de komende dagen verwacht de NMBS veel reizigers op de lijnen van en naar de Belgische kust. Daarom legt de spoorwegmaatschappij tot en met vrijdag 24 extra treinen in.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Met het einde van de zomer in zicht, doen de weergoden voor de laatste keer moeite om stralend weer te voorzien. Vanaf vandaag tot en met vrijdag zal de zon het halen van de wolken en zal de temperatuur flirten met de dertig graden. De NMBS bereidt zich dan ook voor op veel mensen die in extremis nog eens Belgisch zand tussen hun tenen willen voelen.

Op en af naar Blankenberge

Om te kunnen voorzien in voldoende zitplaatsen, legt de NMBS tussen vandaag en vrijdag 24 extra treinen in. Samen zorgen die voor 16.636 bijkomende stoeltjes. Elke ochtend rijden er drie extra treinen naar Blankenberge. Twee daarvan vertrekken in Leuven, de andere in Brussel-Noord. ‘s Avonds leggen de voertuigen hun traject in de andere richting af.

De bijkomende treinen worden toegevoegd aan het reeds versterkte zomeraanbod van de spoorwegmaatschappij en brengen het aantal extra zitplaatsen op 73.588. Zo worden er ook verbindingen ingelegd van en naar Oostende, Knokke en De Panne. Mocht het echt nodig zijn, dan kunnen er bij een grote toevloed aan reizigers ook in real time alsnog bijkomende treinen worden ingezet. De volledige dienstregeling is raadpleegbaar op de website detrein.be of via de gratis NMBS-app.

De toevoeging van de extra verbindingen is eerder uitzonderlijk, maar de weervoorspellingen zijn dan ook heel gunstig. Het KMI sprak zelfs van een mogelijke hittegolf. Daarvoor moet de temperatuur 5 dagen aan een stuk tot boven de 25 graden klimmen en moet de thermometer drie van die 5 dagen 30 graden of meer aanduiden.

Foto Belga / J. Jacobs