Nog geen plannen dit weekend? Deze activiteiten zijn coronaproof

Heb je geen zin om je dit weekend te vervelen? Bezoek dan deze musea, concerten en natuurdomeinen, helemaal coronaproof!
door
Janne
Leestijd 1 min.

Anderhalvemetersessies

nog t.e.m. 30/8

Met een reeks Anderhalvemetersessies organiseert Leuven nog tot eind augustus kleinschalige activiteiten op verschillende plekken in de stad, van muziek en theater tot circus en film. Op het programma staan concerten van heel wat Belgische artiesten - van Sergio over Compact Disc Dummies tot Jef Neve (foto) - in de gezellige binnentuin van Museum M. Het binnenplein van bibliotheek Tweebronnen is intussen het decor voor theater en circus, met dit weekend onder andere De Cuyper vs. De Cuyper, een sportief duel tussen twee jonglerende broers.

Belga / N. Maeterlinck

Zwin Natuur Park

Zwin Natuur Park staat ook wel bekend als de internationale luchthaven voor vogels: hier arriveren in het voorjaar heel wat trekvogels, om na de zomer weer naar het zuiden te vertrekken. In het park is het heerlijk wandelen langs een huttenparcours vol uitkijkplekjes. Onderweg spot je de bekende ooievaars, maar ook zo'n 350 andere soorten zoals zilverreigers, nachtegalen en kluten. Op zaterdag en zondag kan je ook aansluiten bij een weekendwandeling, onder leiding van een gids die je alle geheimen van het Zwin vertelt.

Belga / M. Tijssens

Obon Festival

15/8 - 16/8

De Japanse tuin in Hasselt viert dit weekend het Obon Festival, een van de beroemdste traditionele feesten van Japan. Je kan meefeesten tijdens een speciale nocturne in de tuin: wanneer de avond valt mag je je zelfgemaakte lantaarn te water laten, terwijl de vijver voor het ceremoniehuis van de Japanse tuin verandert in een zee van lichtjes. Daarna kan je nog meegenieten van een streepje muziek en een traditionele wensenverbranding. Om van het spektakel te kunnen genieten moet je op voorhand een ticket kopen, en een tijdslot kiezen.

Foto K. Van de Sande

Museum Dr. Guislain

Museum Dr. Guislain - ondergebracht in een oud psychiatrisch ziekenhuis in Gent - is gewijd aan de geschiedenis van de psychiatrie en aan kunst en waanzin. Nog tot het einde van de maand kan je er naar de expo Collage gaan kijken, met kunst die tijdens de lockdown gemaakt werd door kunstenaars in correspondentie met bewoners van psychiatrische instellingen. Nestel je na je museumbezoek met een picknick in de mooie binnentuin van het museum, waar je vanaf dit weekend elke zaterdag een pianoconcert kan meepikken. Met een museumpas is je bezoek aan Museum Dr. Guislain bovendien helemaal gratis.

De Zomer van Vooruit

nog t.e.m. 8/9

Kunstencentrum Vooruit heeft zijn deuren weer geopend met een zomerprogramma vol kunst, muziek, theater en literatuur - voor een intiem publiek en natuurlijk helemaal coronaproof. Elke week kampeert er een andere band of artiest in de Balzaal van het gebouw, met op zaterdag een concert met het resultaat (deze week: de synthpop van Maniac Maison). Je geest wordt intussen gevoed met de gesprekreeks 'In de soep', die je zowel live als online kan volgen. Daarnaast kan je nog aanschuiven voor een boekenbabbel in openlucht, of tijdens een rondleiding alle vergeten hoekjes van het gebouw ontdekken.

Foto Maniac Maison