Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Er ligt een stralend weekend in het verschiet, wat betekent dat je geen enkele reden hebt om thuis te blijven. Heb je geen flauw idee wat je dan wel moet doen? Deze tips helpen je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Spots op Westnog

(t.e.m. 8/7, Westouter)

Voor het betere liefhebberstheater moet je dit weekend in West-Vlaanderen zijn: Westouter verandert in een festivaldorp en biedt plaats aan maar liefst 45 voorstellingen op vier dagen tijd. Voor één keer strijk je niet neer in de gewone theaterzaal of in het cultureel centrum. De voorstellingen spelen zich af in een loods, een kerk, een schuur, het bos of gewoon op straat. Naast theater heeft Spots op West ook heel wat sfeer te bieden: geniet van eetkraampjes en straatanimatie en gooi 's avonds je benen los in de spiegeltent.

Brosella Folk & Jazz

(7/7 - 8/7, Brussel)

Foto H. Pint

Op Brosella geniet je deze zaterdag van een gevarieerd folkprogramma en zondag van de beste jazz. De jongsten steken intussen zelf de handen uit de mouwen in het magische kinderdorp, en ook de literaire zielen kunnen hun hart ophalen bij het Brussels Poetry Collective. Het zomerfeest vindt plaats in het Groentheater, in de schaduw van het Atomium. Zoals de naam al doet vermoeden: gezellig in het groen!

Midis-Minimes

(nog t.e.m. 31/8, Brussel)

Foto Midis Mimimes

Zin in een streepje muziek bij je boterhammen? Dan moet je deze zomer in het Brusselse conservatorium zijn. Zo'n 200 muzikanten geven er tijdens 44 korte middagconcerten het beste van zichzelf. Met een vast thema per dag vindt iedereen er zijn gading: ontdek de diversiteit van muziek en laat je verrassen door de beste muzikanten van België en ver daarbuiten. De ideale lunchpauze!

Witlof from Syria

(nog tot 2/9, Antwerpen)

Foto T. Dhanens

«Wil je met mij koken?» Sien Vanmaele stelde de vraag aan mensen van Syrische afkomst en opende zo de deur naar een hele hoop keukens en verhalen. Maak je klaar voor een zintuiglijke reis in woord en beeld: kijk toe hoe Sien tegelijk verhalen vertelt en Syrische lekkernijen klaarmaakt, en proef achteraf het resultaat. Of hoe een passie voor koken het juiste middel is om mensen te ontmoeten en vooroordelen los te laten.

Beiaardfestival Gent

(7/7 - 25/8, Gent)

Op zaterdag 7 juli trapt stadsbeiaardier Kenneth Theunissen het beiaardfestival af. Geniet van een uniek concert in samenspel met het trompetensemble Brass & Bells. Bij elk nummer klimmen de trompettisten hoger op de torenspits, om te eindigen met een letterlijk en muzikaal hoogtepunt: maak het spektakel mee van op de terrasjes en pleinen rond het Belfort. Nog tot 25 augustus kan jeregelmatig een gratis beiaardconcert meepikken.