Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Weet je nog niet wat te doen tijdens dit lange weekend? Deze vijf tips geven je inspiratie. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Sterrenkijkfestival

(10/8, Genk)

Foto Pexels

Kan jij wel een wens gebruiken? Dan moet je vanavond vallende sterren gaan spotten op het sterrenkijkfestival in de Cosmodrome van Genk; de telescopen staan voor je klaar. De jongsten kunnen meteen ook hun kennis van het heelal en alles wat daarin rondzweeft testen met de speurtocht in het bos van Kattevennen (zaklamp niet vergeten!). Diehard heelalfans slaan hun tent op voor de Cosmodrome en staren gewoon heel de nacht naar de hemel.

Jazz Middelheim

(nog tem 12/8, Antwerpen)

Park den Brandt is dit weekend weer het paradijs voor jazzliefhebbers: Jazz Middelheim is van start gegaan. Vanavond is er plaats voor de crème van de Belgische jazzscene met onder andere Philip Catherine en Melanie de Biasio. Zaterdag mag het allemaal wat frivoler: wat dacht je van Jazz Loves Disney, oftewel alle Disneyklassiekers door een swingende Jazzband! Selah Sue zingt een liedje mee, en we raden je aan om zelf ook uit volle borst mee te kwelen. Zondag is de dag van de saxofoon, met onder meer Archie Shepp's Tribute to John Coltrane.

Theater op de markt

(Nog tem 12/8, Hasselt)

Zo heb je Hasselt nog nooit gezien: krioelend van de acrobaten, acteurs, dansers en circusartiesten. Dit internationale festival voor straat- circus- en locatietheater is al aan zijn achttiende editie toe en inmiddels een vaste waarde in de stad en ver daarbuiten. Zowel oude rotten als nieuw talent uit binnen- en buitenland nemen de stad in met voorstellingen, installaties en algemene circustoeren. Laat je verrassen door hun talent en ontdek zo meteen ook de mooiste verborgen plekjes van Hasselt.

Feest in de Abdij

(11/8, Koksijde)

Abdijmuseum ten Duinen is het hele jaar door een bijzondere plek, maar als ze een feestje geven wordt het pas echt magisch. Dompel je helemaal onder in middeleeuwse sferen en feest zoals de monniken in die tijd - of misschien eerder zoals de edellieden. Kinderen leren er professioneel boomklimmen, wonen een echt zwaardgevecht bij en volgen een cursus riddermanieren. En wanneer de kleintjes hun bed in kruipen, kunnen de grote mensen genieten van een muzikale tijdreis en een spectaculaire vuurshow.

Half Oogst

(11/8 - 12/8, Leuven)

Alsof Leuven nog niet genoeg sfeer had, doen ze er op Half Oogst rustig nog een schepje bovenop. De Grote Markt wordt getransformeerd in een echt soul market, met street artists, hapjes en drankjes en urban dance performances. De Oude Markt staat intussen volledig in het teken van de betere R&B en hiphop, met onder andere TheColorGrey, Stikstof en Coely. En dan zwijgen we nog van die grote discoparty - dresscode: 70's funky fresh!