Nog geen weekendplannen? Deze vijf tips brengen heil

Heb je nog geen flauw idee wat je aanmoet met die oase aan tijd en rust in het verlengde weekend? Goed nieuws, hieronder helpen we je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

CIRCUS CIRKL

(18-20/5, Leuven)

Foto D. Tucker

Geen olifanten, apen of andere wilde dieren, maar wel wild goede circusacts gespot in Leuven. Gedurende het hele weekend nestelt CIRKL zich in de Leuvense Vaartkom met haar uiteenlopend circusprogramma van kijk- en doeplezier in de vorm van toonmomenten, workshops, randanimatie en ontmoetingen met jong en minder jong circustalent. Zelf noemen ze het het circus van vandaag én morgen. Jij ook benieuwd naar wat het overmorgen zal zijn? Komt dat zien, komt dat zien!

cirklcircus.be

Warhola

(18/5 Brussel) 

Foto R.V.

Als een van de leden van de Belpopgeneratie plantte zanger Oliver Symoens (ook toetsenist bij Bazart) zijn voeten op verschillende podia, waaronder dat van Rock Werchter en Pukkelpop. Maar al tijdens Humo's Rockrally in 2014 leverde hij met de Warhola-formatie zijn visitekaartje af: winst! De groep speelde ondertussen al enkele malen in AB, en doet dat nu gewoon nog eens. Voor uw plezier en genoegen, en natuurlijk ook het hunne.

Les goûts de Gand

(19/5, Gent )

Coyendanspark, Machariuswijk. Vind je het al niet een beetje exotisch klinken? Voor Les Goûts de Gand wordt die oer-Gentse plek omgetoverd tot respectievelijk het terrein van een wereldmuziekfestival met artiesten uit onder andere Brazilië, Congo, Indië, Roemenië, Syrië en Palestina en een heuse feria mundial, een wereldmarkt met hebbedingetjes en hapjes. En dat twee dagen voor de Internationale dag van de Culturele Diversiteit. Klaar voor het feest?

Stadsparkfeesten Turnhout

(18-21/5, Turnhout )

Stadsparken zijn niet altijd de meest begeesterende plaatsen… behalve dat van Turnhout, de komende dagen. De stratenloop op vrijdag geeft namelijk het startschot van de Stadsparkfeesten. Die vullen het park én jouw weekend met namiddagen vol muziek, antiek, demo's van verschillende Turnhoutse verenigingen en een gezellig tuinterras om even af te kicken van het Turnhouts feestgedruis. En ja, ook aan de kindjes is er gedacht met doorlopend spelletjes en animatie.

Drie

(19/5, Hasselt)

Zelfs al heb je geen broer of zus, je kan het je best inbeelden dat het af en toe rot is om aandacht of speelgoed te moeten delen. Maar niet voor Jonas, Johan en Jacob. De drieling besluit van huis weg te lopen omdat een van hen naar een speciale school moet voor mensen met ‘losse draadjes' in hun hoofd. Zij willen echter samenblijven. Op weg naar hun oom, bij wie wel zullen mogen wonen, leren ze meer over zichzelf, elkaar en koeienvlaaien.

Kortrijk Verleidt!

(18-21/5, Kortrijk)

Niet alleen op Valentijn word je verleid. Ook tijdens dit sinksenweekend kan je in Kortrijk terecht voor een stevige portie romantiek. Met ‘Kortrijk Verleidt!' als rode draad zorgt SINKSEN voor een intense beleving van het water. De focus ligt op één van de mooiste en meest symbolische plekken van de binnenstad: de Leie ter hoogte van de Broeltorens. Door de verlaging van de kaaimuren wordt de Leie dé centrale ader in de binnenstad. SINKSEN zorgt voor animatie op de Leieboorden en laat ze deinen op het ritme van stad en rivier. Zo verbinden we het hart van de stad, het Buda-eiland en Overleie met de nieuwe Leieboorden. Ben jij verleid om vier dagen lang mee te feesten?