Nood aan beweging? Via deze gratis livestream yoga je vanuit je living

Thuiswerken is dezer dagen eerder regel dan uitzondering en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Helaas betekent dat ook dat je lichaam heel wat minder beweging krijgt dan anders - zeker omdat ook fitnesszalen en andere sportinfrastructuur gesloten zijn. Gelukkig bestaan er ook manieren om van thuis uit fit te blijven.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Niet alleen musea en concertzalen doen een beroep op de wondere wereld van de technologie, ook yogi springen op de kar. De Brusselse Michel Van Cauter, de man achter Pop Up Yoga Concepts, besloot om zijn yogalessen de komende tijd te livestreamen op Facebook en Instagram.

Anti-stress 

Yoga is de sport bij uitstek die je zowat overal kan beoefenen. Uiteraard kan je ervoor kiezen om naar een gespecialiseerde studio te gaan, maar je living of een park werken net zo goed. Het enige wat je nodig hebt is een matje en wat goede wil. In je eentje yoga beoefenen vergt echter de nodige discipline en het is dan ook leuker als je iemand hebt om je aan te moedigen. Vanuit die optiek besloot Michel om zijn yogalessen de komende weken live uit te zenden via sociale media. Op die manier houdt hij toch nog contact met zijn leerlingen zonder de gezondheidsvoorschriften te schenden. Iedereen - ook beginners en yogi die nog nooit eerder les hebben gevolgd vij Pop Up Yoga Concepts - kan de lessen bijwonen. Michel wil mensen zo een hart onder de riem steken in deze toch wel stressvolle tijden.

Gratis lessen deze week

Deze week staan er zes verschillende lessen gepland:

De lessen zijn zoals gezegd helemaal gratis, maar als je toch een donatie wil doen en zo een lokale ondernemer wil steunen, dan kan dat. Details vind je op de Facebookpagina van Pop Up Yoga Concepts.

News

meer News

Spotlight

Gasverbruik Vlaamse gezinnen tot 22 procent lager dan vorig jaar

Het gasverbruik van Vlaamse gezinnen daalde de afgelopen wintermaanden opnieuw fors in vergelijking met vorig jaar, tot ruim -22,5 procent in februari. Ook het elektriciteitsverbruik lag 3,5 tot 6,5 procent lager dan in de winter van 2021-2022. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius, op basis van anonieme gegevens van de digitale meters.

meer Spotlight