Noren zamelen geld in om penisrots in ere te herstellen

Vandalen hebben een toeristische trekpleister in het zuidwesten van Noorwegen zwaar beschadigd. De Trollpikken, of 'penis van de trol', kwam zo ten val. Noren zamelen nu geld in om het geslachtsdeel opnieuw aan de trol te bevestigen. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Met een boormachine zijn onbekenden tekeer gegaan op de fallusachtige rotsformatie. Wandelaars vonden de drie meter lange steen de volgende dag terug op de grond. De politie is op zoek naar de daders, die een celstraf tot één jaar riskeren wegens milieumisdaden.

De vandalenstreek komt ongelegen voor de bevolking van het nabijgelegen Egersund. Zij waren net van zin om meer toeristen naar de Trollpikken te lokken door een speciale pas, informatieve bord en een parkeerplaats aan te leggen.

Maar de Noren blijven niet bij de pakken zitten. Aannemer Sverre Garpestad heeft bij de Noorse zender TV 2 gezegd dat een reconstructie mogelijk is binnen het uur met behulp van helikopters. "We hebben de benodigde Viagra", aldus Garpestad.

Aan het lustopwekkend middel hangt voor de steen wel een stevig prijskaartje: 200.000 Noorse kroon (21.000 euro). Maar de inwoners van Noorwegen zijn bereid in hun buidel te tasten om de rotsformatie in ere te herstellen: een crowdfundingactie heeft al meer dan 80% van het benodigde bedrag ingezameld.

Een bericht gedeeld door Stavanger Aftenblad (@aftenbladet) op