'Notebook' koppel sterft hand in hand na 67 jaar huwelijk

door
Joris
Leestijd 1 min.

Het verhaal van de film The Notebook  zal bij menig vrouw wel een belletje doen rinkelen. Een koppel uit Californië stierf op 11 februari samen in hun huis.  Floyd en Violet Hartwig waren 67 jaar getrouwd . Net zoals in de bekende film leed de vrouw Violet aan dementie.

"Mijn moeder ging de laatste jaren snel achteruit", aldus de dochter Donna Scharton. "Later kreeg ik telefoon van de dokter die zei dat mijn vader last had van nierfalen. Hij had nog maar twee weken te leven. Dit is wanneer we besloten om hen samen te leggen in het ziekenhuis."

Het koppel ontmoette elkaar in de basisschool en ze kregen even later een relatie. Hun trouwdag was op 16 augustus 1947. Ze kregen drie kinderen Carol, Donna en Kenneth. Toen Floyd tijdens de Tweede Wereldoorlog in de marine zat, stuurden ze elkaar wel honderden brieven.

"Ook al was mijn vader ziek, zijn prioriteit lag altijd bij zijn grote liefde. Hij zei dan tegen de dokter  "Met mij is alles goed, zie maar dat mijn vrouw beter wordt. Het enige wat belangrijk was, was mijn moeder haar gezondheid."

"Toen we zagen dat mijn vader veel pijn had, duwden we de ziekenhuisbeden tegen elkaar. Mijn vader stierf terwijl hij de hand van zijn geliefde stevig vasthield. Mijn moeder stierf vijf uur later." vertelt Donna verder. "Hun kisten lagen bij de begrafenisondernemer naast elkaar, zo moest het zijn."