Obama nodigt de cast van musicalhit 'Hamilton' uit in het Witte Huis

President Barack Obama heeft maandag de cast van de New Yorkse musicalhit 'Hamilton' in het Witte Huis ontvangen. De acteurs zongen diverse nummers uit de show, die gaat over de stichters van de Verenigde Staten.
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

De acteurs van 'Hamilton' waren een dag lang te gast op het Witte Huis, meldt de Wall Street Journal. 's Morgens gaven zij een workshop acteren voor geselecteerde studenten en vervolgens bracht de cast een concert voor genodigden van president Obama. Zijn vrouw Michelle loofde de voorstelling als "de beste kunst die ik in mijn leven heb mogen zien".

De jonge componist en hoofdrolspeler Lin-Miranda Manuel, die de musical schreef, mocht zich samen met president Obama wagen aan een freestyle rap in de tuin van het Witte Huis. Het filmpje ging meteen viraal op Twitter.

— The White House (@WhiteHouse) March 15, 2016

Gekleurde acteurs

'Hamilton' is dé grote hit in New York dit seizoen. Obama en zijn gezin zijn zulke grote fans van de voorstelling dat ze het stuk al meerdere keren gingen bijwonen in het theater op Broadway.

De musical vertelt de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog aan de hand van rapmuziek. Opvallend is dat de blanke personages worden vertolkt door gekleurde acteurs. Het stuk focust op Alexander Hamilton, de minst bekende van de Amerikaanse 'founding fathers'. De Caribische immigrant was de belangrijkste bepleiter van de Amerikaanse grondwet, gaf de poltieke en economische structuur van de VS mee vorm en streefde voor de afschaffing van de slavernij.

Londen

De voorstelling is tot eind van het jaar tot de laatste stoel uitverkocht. In 2017 komt de show ook naar Londen. Daar speelt op dit moment al het stuk 'In the Heights', de eerste musical die Lin-Miranda Manuel maakte.