Obama voorspelt nieuwe religies rond aliëns

Voormalig Amerikaans president Barack Obama deed gisteren een bizarre voorspelling tijdens een interview: «Bij concreet bewijs van buitenaards leven zouden nieuwe religies ontstaan.» Zijn opmerkingen over buitenaards leven komen naar aanleiding van een rapport van het ministerie van Defensie over ufo’s.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Voormalig president Barack Obama voorspelde dinsdag in een interview met The New York Times dat concreet bewijs van buitenaards leven de mondiale samenleving fundamenteel zou veranderen. «Er zouden ongetwijfeld onmiddellijk discussies ontstaan over budgetten voor wapensystemen om onszelf te verdedigen. En er zouden nieuwe religies ontstaan», aldus de Amerikaanse oud-president. «Ik hoop dat die informatie het gevoel bij mensen zou versterken dat wat we met elkaar gemeen hebben belangrijk is.»

Ufo’s

De plotse interesse in buitenaards leven is het resultaat van een rapport dat binnenkort gepubliceerd wordt door het Amerikaanse ministerie van Defensie. In dat rapport worden niet-geïdentificeerde vliegende objecten oftewel unidentified flying objects (ufo’s) beschreven. De afgelopen weken traden meerdere Amerikaanse piloten naar voren die beweerden dat ufo’s spotten niet uitzonderlijk is tijdens militaire vluchten.

Op de vraag of Obama zijn eigen denkwijze zou bijsturen als het bestaan van aliëns bewezen wordt, reageerde hij: «Het zou mijn politieke opvattingen niet veranderen, omdat mijn filosofie gebaseerd is op het feit dat we maar kleine organismen zijn op dit kleine stipje dat midden in de ruimte zweeft.»