OEF. Dit weekend eindelijk mooi weer op komst

Het kan maandag en dinsdag nog onweren, en ook de dagen daarna zijn buien te verwachten. Vanaf donderdag verwacht het KMI evenwel beterschap. De temperaturen zouden dit weekend voorzichtig richting 20 graden moeten stijgen.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Maandagnamiddag is het eerst nog zwaarbewolkt in het oosten van het land met perioden van regen, elders zijn er opklaringen maar vallen er ook enkele buien. Later in de namiddag neemt de onstabiliteit toe en wordt het overal wisselvallig met intenser wordende buien die kunnen gepaard gaan met onweer en korrelhagel. Lokaal kan er veel neerslag vallen op zeer korte tijd. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 16 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. Er zijn doorgaans rukwinden mogelijk tot 60 km/u maar tijdens de felste buien kan dit een stuk meer zijn.

Na regen...

Maandagavond is er nog vaak veel bewolking met buien die intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. In de loop van de nacht neemt de kans op onweer af maar vallen er wel nog af en toe buien met tussendoor opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Oostkantons en 9 graden aan zee. De wind wordt tijdelijk matig en ruimt naar zuidwest tot west. Er zijn altijd rukwinden mogelijk tot 50 à 60 km/u, of zelfs meer tijdens de felste buien.

Dinsdag wordt het wisselvallig met opklaringen maar ook buien die onweerachtig kunnen zijn, vooral dan in de namiddag. Er is lokaal kans op veel regen, korrelhagel en felle windstoten. De maxima schommelen tussen 9 graden in Hoog België en 15 graden in het centrum van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit westzuidwest met rukwinden tot 60 km/u of meer.

...komt zonneschijn

Ook woensdag zijn er nog enkele buien, maar vanaf dan zijn we mogelijk - voor even - van de regen verlost. Vanaf donderdag verwacht het KMI een gestage weersverbetering, met in het weekend maxima rond 19 à 20 graden in het centrum. Wie al meermaals z’n weekendplannen in het water zag vallen, kan dit weekend dus z’n kans grijpen om de schade in te halen.