OH Leuven en Standard zijn grote verliezers

OH Leuven verdwijnt uit de Jupiler Pro League. De club verloor thuis van Club Brugge en ziet Westerlo over zich springen in het klassement. Het laatste Play-off I-ticket ging naar Zulte-Waregem.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Het verhaal van OH Leuven in de Jupiler Pro League is voorbij. Tegen Club Brugge moest de ploeg minstens een punt halen, maar de Leuvenaren slikte op het uur een goal van Jelle Vossen. Tien minuten voor het einde werd de situatie nog uitzichtlozer, na een rode kaart voor Leuven-verdediger Kanu. Westerlo, dat twee punten achter Leuven stond, won met een zuinige 1-0 van Waasland-Beveren en laat de laatste plaats over aan Leuven. STVV, dat ook twee punten boven de laatste plaats stond, sleepte in de slotminuten een gelijkspel uit de brand tegen Lokeren en verzekerde zich zo van het behoud.

Standard faalt

Zulte-Waregem heeft de strijd om Play-off I gewonnen. In eigen huis was het sterker dan een onmondig Moeskroen-Peruwelz. De West-Vlamingen klaarden de klus met 3-0 en profiteerden zo van de complete offday van Standard. De Luikenaars werden volledig overlopen op het veld van KV Mechelen. De ploeg van coach Yannick Ferrera speelde driekwart van de wedstrijd met tien man, na de rode kaart van Kosanovic, nota bene een ex-Mechelenaar. Standard kon nooit een vuist maken en kreeg vier doelpunten om de oren. Kortrijk, dat door de winst van Zulte-Waregem geen kans meer maakte op Play-off I, verloor met 3-0 op het veld van een verrezen Anderlecht.