Om deze vijf redenen scheiden vrouwen het vaakst van hun echtgenoot

Maar liefst een derde van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Om een beter beeld te krijgen waarom koppels juist elkaar gaan, bevroeg dating service NextLove 43.000 vrouwen. Verrassend genoeg was vreemdgaan niet de belangrijkste reden voor een relatiebreuk. Een overzicht. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Verschillende doelen in het leven hebben

Je kan het wel eens keer met elkaar oneens zijn, maar een verschillende toekomstvisie hebben kan de slaagkans van een huwelijk finaal dwarsbomen. Heeft een van de twee een kinderwens of wil je in het buitenland wonen? Op zo'n zaken kan je geen toegevingen doen.

Vreemdgaan

Voor 29% van de vrouwen was vreemdgaan een absolute no-go een hun huwelijk.

Ruzie maken

Opposities attract wordt wel eens gezegd, maar eens de passie is uitgewerkt kunnen twee uiteenlopende karakters vooral ergernis opwekken. Maar liefst 11% ondervraagden gaf aan te willen scheiden van hun man omdat ze te vaak ruzie maakten.

Gebrek aan intimiteit

Intimiteit in een relatie geeft je een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Het is essentieel wil je gelukkig zijn met een partner. Een gebrek hieraan kan vaak leiden tot vreemdgaan wat dan weer een andere reden tot scheiden is.

Gezondheidsproblemen 

Leven met een partner die ziek is kan zware druk leggen op het samenzijn. Hoe hard je ook je best doet, de stress van het zorgen kan soms teveel zijn.