Onbewoond eiland biedt gratis onderdak aan koppels

Zin om je even af te zonderen van alle zorgen op een onbewoond eiland? Dan heeft de 'Parks and Wildlife'-dienst van Tasmanië waarschijnlijk de oplossing. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De dienst is op zoek naar koppels die het Maatsuykereiland willen beheren. Het paar krijgt een huis met vier slaapkamers en een groentetuin ter beschikking, in ruil voor een relatief eenvoudig takenpakket. Het enige dat moeten doen is de planten en gebouwen op de grond onderhouden en het weer observeren. Die observaties zijn bovendien tegen betaling.

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Kandidaten moeten zes maanden onafgebroken op Maatsuyker verblijven en hebben geen toegang tot televisie of internet. Behalve pinguïns en zeehonden is er ook geen levende ziel op het eiland. Voeding, kledij, vermaak en beddengoed moet je zelf meebrengen op één vlucht, met een limiet van 325 kilogram. En hoewel het eiland prachtig is, is het weer vaak koud, nat en winderig.

Om die eenzaamheid dragelijk te maken, vraagt de Tasmaanse parkdienst specifiek voor duo's die kunnen aantonen dat ze goed kunnen samenwerken. De voorkeur wordt dan aan gegeven aan paren die al een hechte relatie hebben.

Kanshebbers moeten natuurlijk ook in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en ervaring hebben met afgezonderd leven in moeilijke omstandigheden. Interesse in meteorologie en weten hoe je een radio bedient, zijn ook vereisten die de parkdienst stelt. Als dat je niet tegenhoudt, kan je nog solliciteren tot 30 januari.