Onderzoek na hoofdwonde vice-praeses in Gent: slachtoffer nog altijd in levensgevaar

De vice-praeses van studentenclub Politeia in Gent die zaterdagavond met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen, dat de zaak onderzoekt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dali Van Buynder vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur vanuit het café Porter House bij de Overpoort en kwam die nacht niet thuis. Pas 13 uur later, zaterdagmiddag rond 17u30, vond een voorbijganger hem op straat. Hij lag met een grote hoofdwonde vlakbij een universiteitsgebouw in de Jozef Plateaustraat. De jongeman was in de war en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Hij verkeert in levensgevaar en kon nog niet verhoord worden, zegt het parket. Hoe de student de verwondingen opliep is nog niet duidelijk. Er wordt onderzocht of er camerabeelden zijn van het traject dat de jongeman afgelegd zou kunnen hebben. De studentenvereniging van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen deed via Twitter een oproep naar getuigen.

Of het voorval met de student iets te maken heeft met de vechtpartijen van vrijdagavond in de Overpoortstraat, is niet duidelijk. Volgens de café-uitbaters zakten relschoppers speciaal naar de uitgaansbuurt om er amok te maken. «Het gaat niet om gewone studenten die we hier ook tijdens de week zien», vertelt café-uitbater Tim Joiris aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. Samen met de stad zal er nu gekeken worden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo willen enkele horeca-uitbaters extra controles aan de in- en uitgang van de Overpoort.