Onweer - Vijfentwintig gewonden door noodweer op Duits festival

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn door zware onweders op het Southside Festival vrijdagavond vijfentwintig mensen gewond geraakt. De tienduizenden festivalgangers moesten wegvluchten van donder, bliksem en stortbuien. En ook in Pfullingen, ten zuiden van Stuttgart is er schade nadat twee waterlopen buiten hun oevers traden. De hulpdiensten verzorgden op het festival in Tuttlingen 25 muziekfans nadat plots zwaar onweer was uitgebroken. "Vijf van hen werden naar het ziekenhuis overgebracht", aldus een woordvoerder van de politie, die geen verdere informatie kon geven over de aard van de verwondingen. "Het is nog niet zeker dat het festival vandaag/zaterdag verdergaat", klinkt het nog. De gesprekken daarover waren zaterdagochtend nog aan de gang.

Pfullingen werd laat op de avond verrast door onweders en hagelstormen. Op korte tijd stonden delen de gemeente van 18.000 inwoners blank nadat twee waterlopen buiten hun oevers traden. De brandweer kreeg talrijke oproepen vanwege ondergelopen kelders en weggespoelde wagens.

Eerder vrijdag waren er ook overstromingen in de deelstaat Rheinland-Pfalz, waar in het stadje Stromberg het water tot 2 meter hoog kwam te staan. Ongeveer zestig gebouwen liepen onder; dertig mensen zaten vast in hun woningen. Er vielen geen slachtoffers.

bron: Belga