OOH. Jonge Pokémon-fan stelt «geweldig idee» voor in ontwapenende brief naar Nintendo

Een jonge Pokémonfan gaat viraal nadat hij een brief schreef naar Nintendo waarin hij vraagt om een niet-binair personage te ontwikkelen. Het Japanse bedrijf stuurde een brief terug. «Dat is een geweldig idee», aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nintendo «overweegt» om een niet-binaire Pokémon te ontwerpen, nadat een jonge fan viraal ging op Twitter. Twittergebruiker Slate postte een brief waarin zijn kind een brief schreef naar Pokémon. «Beste Nintendo, zou je alsjeblieft een niet-binaire Pokémon willen maken? Het zou cool zijn en niet-binaire mensen zouden zich er prettiger bij voelen», aldus de jonge fan.

Niet eerste non-binaire Pokémon

«Ik vind het een geweldig idee», aldus Liz Daniels, een vertegenwoordiger van de klantendienst bij Nintendo Amerika, in de brief. «Er zijn zoveel verschillende Pokémon dus het zou logisch zijn om verschillende geslachten in te voeren!» Daniels belooft dat het bedrijf «ervoor wilt zorgen dat iedereen zich welkom en op hun gemak voelt tijdens het spelen».

Enkele Pokémon karakters zijn al geslachtloos zoals Voltorb en Mew. In Pokémon GO bestaat er ook al een non-binair personage genaamd Blanche.