Ook Labour en SNP schorten campagne op

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de Conservatieve Partij van premier Theresa May hebben ook de linkse oppositiepartij Labour en de Schotse nationalistische SNP als gevolg van de aanslag in Londen hun campagne voor de parlementsverkiezingen van aanstaande donderdag opgeschort. Dat hebben de partijen bekendgemaakt. Labour kondigde zondagochtend aan de campagne minstens tot zondagavond te staken. Partijleider Jeremy Corbyn zei dat de partij de beslissing had genomen na "consultatie met andere partijen". Ook de Schotse SNP van premier Nicola Sturgeon schort alle activiteiten op tot zondagavond. Het is volgens de partij nog niet duidelijk of Sturgeon zondagavond deelneemt aan de BBC-uitzending Question Time in Edinburgh.

Donderdag vinden in Groot-Brittannië vervroegde parlementsverkiezingen plaats. De Londense burgemeester Sadiq Khan wil alvast dat die stembusgang gewoon doorgaat. "We mogen ons niet laten gijzelen", zei Khan. Op de Britse openbare radiozender BBC 5 stelde de burgemeester dat de terroristen "haten dat wij op zaterdagavond uitgaan en dat we verkiezingen hebben".

De parlementsverkiezingen van donderdag kondigen zich als spannend aan. Volgens een nieuwe peiling die zondagochtend in The Mail on Sunday verscheen zou Labour de kloof met de Conservatieve Partij zo goed als dichtgereden hebben. De peiling dicht de partij van May 40 procent van de stemmen toe en de partij van Corbyn 39 procent.

bron: Belga