Ook Maroon 5 annuleert optreden in North Carolina

Maroon 5 is de volgende in het rijtje van groepen die niet wil optreden in North Carolina. De reden hiervoor is de omstreden wetgeving die voorschrijft welk openbaar toilet transgenders moeten gebruiken
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

.

De band zegt dat het een moeilijke beslissing was, maar wel de juiste. “We willen onze fans in North Carolina niet benadelen door niet voor ze op te treden, maar uiteindelijk komt het erop neer wat we moreel juist vinden", zegt de band op zijn website. Maroon 5 zou er op 11 en 12 september optreden.

Met deze beslissing volgen ze het voorbeeld van Ringo Starr, Pearl Jam en Bruce Springsteen. “Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en het gevecht tegen vooroordelen is daar een voorbeeld van. Dit is de beste manier om mijn stem te laten horen in deze kwestie,” zei Springsteen na zijn beslissing om er niet op te treden.

De regelgeving van North Carolina verplicht transgenders om openbare wc's te gebruiken die overeenkomen met het geslacht dat op hun geboortebewijs staat aangegeven. Ook Beyoncé en Mumford & Sons lieten zich al negatief uit over de wetgeving.

Foto AFP / K. Winter