Oostende organiseert allereerste garnaalkrokettenfestival van onze kust

De grijze noordzeegarnaal zijn een onovertroffen lekkernij. De ware publiekslieveling verwerken we maar al te graag in nostalgische gerechten zoals tomaat-garnaal of kerremelkstampers. Van de pantsers maken we dan weer fantastische bisques en sauzen. Maar aangezien het leven nét iets mooier is met een laagje paneermeel, overtreft niets de smeuïge garnaalkroket. En laat deze nu net de basis vormen voor tal van heerlijke momenten dit najaar in Oostende.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tijdens het allereerste Garnaalkrokettenfestival van onze kust gaat Oostende op zoek naar dé ultieme Oostendse garnaalkroket. Acht Oostendse chefs presenteren vol trots hun ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten op zondag 17 oktober in de ACEG Wellington Renbaan. Het wordt een smakelijk evenement met randactiviteiten zoals mobiele muziekbands en kinderanimatie.

Tijdens het festival gaat een professionele jury onder leiding van Gault&Millau op zoek naar de beste garnaalkroket van Oostende. Bijkomend kan ook elke bezoeker van het festival zijn stem uitbrengen om een publiekswinnaar te verkiezen.

«Eigen aan de garnaalkroket is dat elke chef-kok een eigen recept heeft. Of het nu op restaurant is of thuis, het is vaak een familierecept dat vele generaties heeft overleefd en waar men terecht trots op is. Met de garnaalkroket als basis hebben we heel wat leuke acties opgericht om ervoor te zorgen dat mensen dit najaar zeker eens naar Oostende afreizen», zegt burgemeester Bart Tommelein.

Waar? ACEG Wellington Renbaan, Koningin Astridlaan 10, 8400 Oostende

Wanneer? Zondag 17 oktober 2021 van 11:00 tot 22:00

Deelnemende restaurants: Le Bassin, Brassi, Rubens, Eetkaffee Poseidon, Plassendale, Fort Napoleon De Belevingsbrasserie, Botteltje & Toope.

Prijs: € 5,- (inclusief 1 garnaalkroket)