Oostenrijk laat gezichtsbedekkig even weer toe door extreme kou

Niet alleen in België worden de dikke jassen, mutsen en sjaals en masse uit de kast gehaald, ook in andere delen van Europa is het momenteel ijzig koud. In Oostenrijk leiden de extreme temperaturen zelfs tot aanpassingen van bepaalde wetten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Op bepaalde plekken in Oostenrijk zakken de temperaturen tot -20 graden Celsius, waardoor de overheid prompt een nieuwe maatregel tijdelijk heeft afgeschaft. Sinds oktober vorig jaar is gezichtsbedekking namelijk wettelijk verboden. Zowel het voorhoofd als de kin moet te zien zijn. Wie toch een boerka, carnavalsmasker of muts én sjaal draagt, riskeert dus een boete van maximaal 150 euro.

Wegens de bittere kou geldt deze regel dus eventjes niet. Iedereen die het gezicht wil inpakken om te voorkomen dat z'n neus bevriest, mag dat dus momenteel doen. In het wetsartikel werd trouwens al rekening gehouden met die mogelijkheid.

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight