Operagebouw van Kopenhagen blijkt opslagplaats voor cannabis

Eerder dit jaar werd een grote hoeveelheid cannabis aangetroffen op een onverwachte plaats. Maar liefst 75 kilogram hasj was verborgen in het verluchtingssysteem van de opera van Kopenhagen. Dat bericht The Local.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De opmerkelijke drugvondst kwam al in februari aan het licht, toen dakwerkers waterschade aan het herstellen waren. De politie besloot toen om de vondst geheim te houden en besloot de plaats extra in de gaten te houden, opdat de eigenaar van de drugs gevonden zou worden.

Zeven maanden later is de (on)rechtmatige eigenaar van de cannabis nog steeds niet opgedoken. De politie heeft daarom aan Ekstra Bladet toegegeven dat ze het opgeven. Volgens de Deense krant wordt de drugs nu geclassificeerd als verloren eigendom.

Het gebouw ligt vlakbij de vrijstad Christiania, waar softdrugs vrij verhandeld worden in Pusher Street. De politie probeert nu de drugshandel daar op te doeken, nadat twee agenten er beschoten werden eind augustus. Commissaris Steffen Steffensen kon echter niet zeggen op de cannabis in het operagebouw bestemd was voor Pusher Street.

Foto AFP / J. Eisele