Opgelet Potterheads! 'Zweinstein' opent de deuren in België

Noteer 20 juli alvast in je agenda, want dan openen de deuren van het Belgische 'Zweinstein'. De Gentse student Toon Van Hoyweghen (23) en zijn vrienden starten in Voeren een betaalbare toverschool die geïnspireerd is op de films en boeken van Harry Potter.
door
suzanne.gielis
Leestijd 1 min.

Toon en zijn vrienden dopen deze zomer een 12de eeuws kasteel in Voeren om tot 'Myrddin Emrys College'. Omwille van copyright mogen ze de namen uit Harry Potter namelijk niet gebruiken. Toch leer je op hun toverschool in vier dagen tijd wat je op Zweinstein zou bekijken: toverdrank brouwen, toverspreuken correct uitspreken en omgaan met magische wezens.

Internationaal succes

Van Hoyweghen kwam op het idee nadat hij onlangs ontdekte dat in Polen een gelijkaardige school van start zou gaan. “Maar die is veel te duur. Ze rekenen 500 euro aan voor drie dragen. Wij zullen voor vier dagen slechts 270 euro vragen", vertelt Toon aan Het Laatste Nieuws.

Het Belgische 'Zweinstein' is al voordat het de deuren opent een internationaal succes. De helft van de 150 plaatsen zijn intussen gereserveerd. Er zullen gasten afzakken uit onder meer Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wie er nog bij wil zijn zal dus snel moeten zijn... of zijn toverstaf bovenhalen.

(sg)

News

meer News